Race report fra Andreas Lien RøeEn illusjon av toppidrett…

fikk jeg sist helg. Og det var jammen moro! Søndag 9. august gikk historiens første utgave av Coastman Norway av stabelen. Dette er et arangement som er opprettet for å gi folk en mulighet til å delta i en ikke-ekstrem fulldistansetriathlon. Coastman er altså ved siden av Norseman Norges eneste Ironman-distanse, men med en helt annen løypeprofil enn sistnevnte. Litt av tanken bak fra arrangørenes side, er å hedre den originale Ironman på Hawaii – med flat løype i et kystnært miljø. Og selv om været ikke akkurat var av Stillehavskaliber, synes jeg de definitivt har fått til noe bra!

Coastman var altså opprinnelig lansert kun som fulldistanse, med 3800 meter svømming, 180 kilometer sykling, og maratonløp på 42,2 km til slutt. For å “booste” interessen og påmeldingen ombestemte arrangørene seg tidlig, og åpnet opp for halvdistanse (1900/90/21,1) samt lagkonkurranse/stafett på begge distanser. Dette var et smart trekk, da det ble bra deltagelse på både hel og halv.

For min egen del tillot ikke sommerens ferieplaner å trene skikkelig til å gjøre et helt triathlon alene denne dagen, men jeg ville jo gjerne støtte opp om et godt tiltak. I tillegg er det jo himla moro å være med på gode arrangementer sjøl om man ikke kjemper i toppen. Derfor fikk jeg med meg min nabo og meget dyktige svømmer, Bryant Hennessy, og mangeårig korps- og treningskompis Fredrik Berentsen på lagkonkurransen i halvdistanse.

alle deltakere 2

Før start: Fem på sju om morgenen var stemningen på topp!

Bryant hev seg avgårde i det starten gikk på svømmingen. Løypen var lagt innaskjærs, da været ikke var det aller beste. Nok et lurt trekk. Jeg tror svømmerne satte pris på dette. Løypa var også forholdsvis oversiktlig sett fra land. Mens Bryant svømte, gjorde jeg meg selv og sykkelen min klar. Den var nyvaska og “race ready” med triathlonbøylene og “dual position seat post” fra Redshift Sports.

Anders sykkel

Dagens arbeidsplass: Cockpiten på min Trek 1.5 men Aerobars fra Redshift.

Jeg gledet meg til 90 kilometer på setet, selv om sønnavinden gjerne kunne vært noe svakere… Bryant knallet til, og var jammen meg førstemann opp av vannet!! Da var det for min del bare å hive seg avgårde på sykkelen! Jeg var altså førstemann i løypa på en triathlon!! Lenge! Jeg følte meg nesten som Jens Voigt i brudd! Egen motorsykkel like foran som passet på løypa hadde jeg også! Det var rett og slett kanonmoro! “Once in a lifetime experience”! Takk til Bryant! Etter 11,5 kilometer var moroa over og førstemann dundret forbi. Det var forøvrig syklisten på laget ( C.K. Sotra) som vant vår klasse. Det gikk virkelig unna! Rundløypen på 45 kilometer ble syklet to ganger. Det var kraftig motvind sørover, og litt medving nordover. Hadde jeg kunne ønsket meg drømmeværet, ville det vært vindstille. Man taper mere på motvinden enn man tjener på medvinden. Men uansett – det var likt for alle! Jeg hadde en våt drøm om å klare sykkeletappen på under tre timer. Men manglende trening og den nevnte vinden satte en stopper for det. Sluttiden for min del ble på rundt 3:15, noe jeg egentlig er godt fornøyd med. Jeg deltok jo for moro skyld, og moro ble det!

Anders happy

Happy Camper: Godt fornøyd med dagens (v)innsats!

På vei sørover for siste gang møtte jeg på Fredrik på motsatt vei i bil. Han tuet, vinket, og gjorde seg klar til løpingen! Vekslingen gikk som en drøm, og Vips var Fredrik ute på Halvmaraton. Fredrik er en mann som er kapabel for halvmaraton på halvannen time, noen han jammen klinket til med! 1:35:22 ble hans tid. Totaltiden vår havnet på 5:20:57, noe som holdt til tredjeplass i vår klasse! Tommel opp! Supermoro!

anders mål

I mål: Like etter målgang. Vi mangler riktignok Bryant på bildet, men han hadde kjørt hjem drøyt 4 timer tidligere.

Dette var en utrolig artig konkurranse ! Tommel opp til arrangører og ildsjeler – dette frister til gjentakelse!! Fullstendige resultater finner du forresten her!

 

Følg Anders på https://andreaslienroe.wordpress.com/