Race Report – Robert SvendsenAv Robert Svendsen
Coastman Norway er et nytt arrangement som har som ide å arrangere en kompakt, flat og rask IM distanse i Norge. Dette skjer i områdene rundt Øygarden – rett utenfor Bergen.
Møtte min gode venn Anders på flyplassen og vi tok en leiebil – VW transporter som skulle bli vår venn de neste 2 dagene. Vi innlosjerte oss på Ågotnes Hotell, som for øvrig hadde egen deltager frokost kl 0430. Første stopp var pre race møte, hvor deltagere ble lovet at det alltid var medvind i Øygarden – noen som skulle vise seg å bare stemme for halve løpe og sykkel løypa…
Siste forberedelse ble gjort på kvelden og det føltes egentlig helt greit.
Anders fikk ansvar for langing i angitte langesoner. Her var det trygt og lett å lange gel og drikke.
Det var enkelt å stå opp kl 0300 da det ikke hadde vært blund på øynene i ett sekund. Et voldsomt regnvær og kuling utenfor. Hadde jeg virkelig planlagt for dette været med tanke på klær og ikke minst psyke ? Planlagt frokost ble inntatt og kl 0515 bar det i vei til start.
Ved start på svømming lå vimplene flate av vind, og det regnet fortsatt. Men svømme løypa var lagt innaskjærs på en måte som gjorde den helt avskjermet for bølger. Det var lagt ut en rekke med bøyer – 950m som vi svømte rundt mot klokken 2 ganger. Svømming gikk fint og jeg kom meg på land på 1:14. Nr 7 totalt.

Robert swim
Brukte (altfor)god tid i skiftesonen men følte samtidig det var viktig å få inn nok mat og drikke samt riktig klær. Regnet hadde gitt seg, men vinden var der fortsatt. Valgte vest og lange løse armer – funket bra.
Sykkel etappen var et skikkelig slit. 4 runder (frem og tilbake) over 6 bruer 2 ganger. Voldsom motvind sørover. Vanskelig kastevind i både motvind og medvind – opp mot 20m/s. Syklet inn på 5:26, hadde da avansert til nr 5, men hadde rikelig med krefter innabords og var veldig klar for å løpe. Ingen vits å svi for mye krefter i motvinden – lite å hente på det.

robert run
Første 15 km løp gikk på 4:25 fart – kroppen var veldig fin. Tok igjen 2 løpere relativt raskt. Fikk tilbakemelding på at det var et godt stykke frem til nr 2. Jeg fortsatte med samme intensitet, og det viste seg at jeg hadde mer krefter enn alle på løpingen denne dagen. Passerte nr 2 når det var igjen 10 km og slik ble plasseringen helt inn til mål. Løp på 3:44 og total sluttid som nr ble 10:37.

robert finish

Målfoto: Marit og Pål Fagerheim

Ble for første gang hentet ut i doping kontroll av anti doping Norge. En ganske fin og spennende opplevelse da jeg etter 2 timer fikk levert nok analyse-materiale..
Costaman Norway er et meget fint tilbud for de som vil prøve en skikkelig langsdistanse.
Arrangementet var perfekt – løypa var fin og du følte virkelig at hele området tok vel i mot utøverne. Det være seg det lokale politiet, hotellet eller sågar ordfører som kom på pre race møtet. Alle de frivillige gjorde en fantastisk jobb. Rask service og store smil !!
Med god markedsføring og kanskje samarbeide med Norseman arrangementet kan dette fort bli en konkurranse med flere hundre utøvere. Da vil det bli enda mer moro for både deltagere og arrangør – og ikke minst publikum
Det er naturligvis fult mulig å kjøre denne på godt under 10 timer med gode vindforhold, – vær så god – det er bare å prøve neste år ! Det anbefales !!