Tren med de beste, og du kan bli blant de beste!Denne uken har jeg vært så heldig å få inspirerende selskap på sykkelturene mine!

En guttegjeng som er litt mer enn gjennomsnittlig glad i å sykle, tok turen til Gran Canaria. Blant dem var Rune Høydal, en av verdens beste syklister og vinner av Norseman 2004. Vi tok en langtur fra Arguineguin via Fataga, opp til Ayacata og ned Soria. En flott tur, dog svært krevende for meg!  Siden jeg var lommekjent i området, var de pent nødt til å vente på toppen 😉

 

Alice 1

Sykler du med for tunge gir ?

Underveis fikk jeg mange gode råd om teknikk, og en påminnelse om hvor viktig det er å trene på å kjøre tempo-økter med høy frekvens. Jeg er litt for glad i tunge gir, og må minne meg selv på å øke frekvensen opp mot 90 rpm. Om du er litt ukjent med rpm, så betyr det runder du trør per minutt. Dette er spesielt viktig i den siste fasen av syklingen, før du går over til T2 og løping. Da skyller man ut avfallstoffer og stivhet fra bena, og overgangen går dermed lettere. Det er også anbefalt å ha en relativ høy frekvens på bena under løping. Det er en stor fordel om frekvensen på sykling og løping er så like som mulig, for at overgangen skal føles lettere. Her er det selvsagt litt opp til hva en føler for, men jeg har opplevd at overgangen går bedre når jeg følger disse rådene. Under Coastman kjørte jeg høy frekvens på sykkel etappen og jeg hadde” lette bein” under hele løpe etappen.

Tips fra Runde Høydal:

– Tren styrketråkk: 5 min med svært tunge gir, 3 min hvile med lette gir og gjenta 4-6 ganger. ( Rune trener lite styrketrening på beina, heller styrketråkk)

– Tren temposykling. Finn en løype som er relativ flat og kjør lange tempo intervaller, over 90 rpm og ligg helt på syreterskel. Så lenge du klarer.

Disse rådene om sykkeltrening samstemmer med treningsprogrammet fra Gudmund Snilstveit og med Iromman Coach University opplegget. Lær av de beste, tenker jeg!

Neste ukes treningsprogram.

 

Mandag
Økt 1 Løpetrening intervall. 15 min oppvarming, 30 min fordelt på intervaller, 15 min rolig ned jogging.
Økt 2
Tirsdag
Økt 1 Langkjør sykling med tempo økter midtveis Korte intervaller med maksimal innsats.  90 sekunder, 10 ganger.
Økt 2 Svømmetrening.
Onsdag
Økt 1 Sykkeltur på maks 3 timer. Kjør 3 drag på 10 min i litt over Race pace, viktig med rolig nedkjøring siste 15 min.
Økt 2
Torsdag
Økt 1 Fri/ Gjerne 20 min restitusjons sykling i sone 1.
Økt 2 Fri.
Fredag
Økt 1 Rolig jogge økt med 2 korte drag med litt høyere puls, men under 84%. Maks 1 time totalt med helt rolig ned jogging i 10 min.
Økt 2
Lørdag
Økt 1 Halv maratonløp eller lengre. Styr tempo etter dagens form.
Økt 2
Søndag
Økt 1 Restitusjons sykling i sone 1. 30 min
Økt 2 Svømming.

 

Alice 2

Min Coach, Gudmund Snilstveit. ( Norges beste Triatlet )

 

Neste uke kommer litt tips om sykkelruter på Gran Canaria.

Ha en fin uke, alle sammen!

Vennlig hilsen Alice Haugland

Følg Alice på http://thehappytriathlete.blogg.no/1446844983_tren_med_de_beste_og_.html