VÅG Å SETTE DEG STORE MÅL!Vi er så heldig at Alice Haugland 2015 vinner av Coastman blir med oss også i 2016. Hun vil blogge om trening trivsel og motivasjon fra sitt tilfluktssted på Gran Canaria (heldiggrisen ) jevnlig frem mot Coastman, så følg med.

 

——————————————————————————————————————————————–

Da jeg ble spurt av Bjarte om jeg ville skrive litt om mitt treningsopplegg og dele dem, så takket jeg med glede ja!

Jeg håper at jeg kan spre inspirasjon og tips om målrettet trening frem mot neste års konkurranse 🙂

 

Sett deg et motiverende mål!

Finn et mål som motiverer deg til å prioritere tid til trening, og som inspirerer deg.  Målet bør gi så mye motivasjon at bare tanken på målet ditt drar deg opp av sofaen og ut av sengen!

Kanskje målet om å gjennomføre full eller halv distanse på Coastman neste år?

Forsøk å trene i fellesskap med andre så ofte som mulig. Det er både sosialt og lærerikt. Dersom du melder deg inn i en klubb, så får du sikkert muligheten til å trene med de beste på fellestreninger og i klubbmesterskap.

Denne vinteren kommer jeg til å oppholde meg i varmere strøk, og får helt ypperlige værforhold for både svømming, sykling og løping. Jeg kommer til å poste litt innlegg om treningsmulighetene på Gran Canaria etterhvert.

Treningsprogrammet mitt er laget av Keepfit og jeg er så heldig at jeg har Gudmund Snilstveit som min hovedtrener. Jeg har trent med deres program siden januar 2014, og det var mye takket være Gudmunds opplegg at jeg våget å  melde meg på Coastman.

I mitt treningsprogram legges det opp til variert intensitet. Distanse og tidsbruk varierer. Noen harde uker med påfølgende rolig uke. Forskjellige faser alt utifra hvor nærme konkurransen man er.  Jeg har meldt meg på Las Palmas maraton 24. jaunar og trener derfor litt ekstra løping i denne fasen.

Slik ser denne trenings uken ut:

Mandag
Økt 1 Hviledag.
Økt 2
Tirsdag
Økt 1 Langkjør sykling i to timer. Legg inn styrketråkk – 5 ganger 7 min drag med 2 min rolig mellom.
Økt 2 Svømmetrening.
Onsdag
Økt 1 Løp intervall: Oppvarming 10-15 min. Intervall: 10 min i maratonfart – 4 ganger med 3 min aktiv kvile mellom. Rolig ned jogging
Økt 2
Torsdag
Økt 1 Langtur sykkel med drag: kjør 2 x 40 min i Race pace med 20 min i mellom, 3-5 timer totalt id.
Økt 2 Crawl / hav svøm.
Fredag
Økt 1 Løpetrening. Velg mellom korte eller lange intervaller. Rolig ned jogging.
Økt 2
Lørdag
Økt 1 Rolig jogging som restitusjon, eller en fjelltur i rolig gå tempo.
Økt 2
Søndag
Økt 1 Spinning 45min, din faste time – middels hard.
Økt 2 Svøm.

 

Slik ser planen ut, men det er mulig at jeg gjør noen endringer på fredag, lørdag og søndag. Fra torsdag får jeg muligheten til å trene med Norges beste terrengsyklist, og da er det bare å gi gass!

————————————————————————————————————————————————————

Følg Alice på http://m.thehappytriathlete.blogg.no/